A A A

JUDECĂTORIA UNGHENI A CREAT UN CONSILIU CONSULTATIV PENTRU A IMPLICA COMUNITATEA LOCALĂ ÎN ÎMBUNĂTĂȚIREA SERVICIILOR PENTRU JUSTIȚIABILI.

 

    Judecătoria Ungheni a dat startul consultării periodice a grupurilor profesionale și a comunităților din circumscripția deservită de instanță prin intermediul Consiliului Consultativ, inființat cu scopul de a îmbunătăți comunicarea cu actorii implicați în actul de înfăptuire a justiției, dar și cu liderii de opinie și liderii comunitari.

La o cafea cu un Judecător

06 Mai 2022 | 73

Mai mulți pedagogi, funcționari publici, activiști civici din raionul Ungheni au discutat sincer, la o cafea cu judecătorul, despre provocările de educație juridică a tinerilor și despre interacțiunea acestora cu sistemul judecătoresc. 

Mulțumim tuturor participanților la discuții pentru deschidere și vă așteptăm cu drag la Judecătorie pentru noi discuții constructive!

Evenimentul cu genericul „O cafea cu judecătorul” a fost organizat de Judecătoria Ungheni în parteneriat cu Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI și cu sprijinul Proiectului USAID Moldova „Instanțe Judecătorești Model”. Scopul acestuia este de a crea un forum de discuții neformale între societate și judecători pentru soluționarea problemelor din comunitate.    DETALII

 

#InstanteJudecatorestiModel

Consiliul Superior al Magistraturii

Ministerul Justiției al Republicii Moldova

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești

28 Decembrie 2021

PLANURI ȘI RAPOARTE

17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021

CÂTĂ ÎNCREDERE AU JUSTIȚIABILII ÎN SISTEMUL JUDECĂTORESC?

01 Februarie 2023 | 17

Respectivul sondaj a fost realizat cu sprijinul USAID, în perioada 6 octombrie - 29 noiembrie 2022, pentru Judecătoria Ungheni fiind chestionați 108 justițiabili.

Prin intermediul Proiectului „Instanțe Judecătorești Model”, USAID acordă asistență în vederea sporirii accesibilității, transparenței și eficienței sistemului judecătoresc.

Pe parcurs revenim cu sondajul integral realizat, însă AICI puteți vizualiza un spot informativ despre respectivul sondaj.

Mulțumim cetățenilor pentru încredere!

 

 

 

VIZITELE LA JUDECĂTORIA UNGHENI CONTINUĂ ȘI ÎN 2023

01 Februarie 2023 | 17

 

Dragi prieteni, de această dată oaspeții care au vizitat Judecătoria Ungheni au fost un grup de studenți din cadrul Universității de Stat din Moldova, sub egida conducătorilor Grama Mariana și Răducan Eduard.

Alături de Președintele instanței Vasile Șchiopu și judecătoarea Valentina Stratulat, studenți, au parcurs un tur ghidat prin edificiu, familiarizându-se cu condițiile și volumul de lucru dar și cu reușitele din sistemul judiciar.

Mai multe despre respectivul eveniment sunt relatate pe pagina A.P. "Clinica Juridică" USM

Judecătoria Ungheni rămâne în continuare transparentă, ospitalieră și mereu deschisă spre vizite și colaborări.

TRANSFORMAREA PENTRU A DEVENI JUDECĂTORIE MODEL CONTINUĂ

01 Februarie 2023 | 18

 

Anul 2022 a fost unul cu multe realizări care au făcut Judecătoria Ungheni cu mult mai prietenoasă pentru public și sperăm că, în așa mod, vom obține statut de Judecătorie-Model. Astfel, la 26 ianuarie 2023, am trecut în revistă obiectivele atinse, bunele practici acumulate pe parcursul unui an, precum și provocările întâmpinate, împreună cu partenerii noștri din cadrul Proiectului USAID Moldova ,,Instanțe Judecătorești Model”.

Am analizat performanța Judecătoriei Ungheni pentru 2022, precum și rezultatele sondajului de evaluare a satisfacției justițiabililor privind activitatea instanței. Și la ambele capitole am înregistrat mari succese.

Vă îndemnăm să urmăriți paginile noastre oficiale de Facebook și Instagram pentru mai multe detalii.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

ȘI ANUL ACESTA JUDECĂTORIA UNGHENI A VENIT ÎN AJUTOR LUI MOȘ CRĂCIUN

13 Ianuarie 2023 | 14

 

Sezonul rece, deși este un timp plin de bucurie pentru mulți, poate reprezenta un timp plin de greutăți și disperare pentru alții.

Tradițional, în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, angajații Judecătoriei Ungheni adună bani, lucruri trebuincioase și mici cadouri ca să aducă magia sărbătorilor de iarnă în casa unei familii social-vulnerabile.

Anul acesta, 2023, ne-am bucurat să aducem un strop de speranță la o familie din satul Vulpești.

Pentru echipa Judecătoriei Ungheni împărtășirea experienței de a dona în scopuri caritabile este, de asemenea, o modalitate puternică de a arăta tuturor că pot face schimbări pozitive în lume.

Cea mai mare satisfacție morală este atunci când dăruiești, așa că Vă îndemnăm și veniți și voi în ajutor lui Moș Crăciun!!!

SĂRBĂTORI FERICITE !!!

30 Decembrie 2022 | 13

Pagini