A A A

JUDECĂTORIA UNGHENI A CREAT UN CONSILIU CONSULTATIV PENTRU A IMPLICA COMUNITATEA LOCALĂ ÎN ÎMBUNĂTĂȚIREA SERVICIILOR PENTRU JUSTIȚIABILI.

 

    Judecătoria Ungheni a dat startul consultării periodice a grupurilor profesionale și a comunităților din circumscripția deservită de instanță prin intermediul Consiliului Consultativ, inființat cu scopul de a îmbunătăți comunicarea cu actorii implicați în actul de înfăptuire a justiției, dar și cu liderii de opinie și liderii comunitari.

  Probabil sunteți curioși să aflați în ce constă munca unei instanțe de judecată.

      Vreți să știți cum puteți beneficia de serviciile oferite de aceasta?

      Doriți să vedeți cum arată o judecătorie pe interior?

      Atunci vă invităm la o excursie virtuală prin Judecătoria Ungheni. 

La o cafea cu un Judecător

06 Mai 2022 | 70

Mai mulți pedagogi, funcționari publici, activiști civici din raionul Ungheni au discutat sincer, la o cafea cu judecătorul, despre provocările de educație juridică a tinerilor și despre interacțiunea acestora cu sistemul judecătoresc. 

Mulțumim tuturor participanților la discuții pentru deschidere și vă așteptăm cu drag la Judecătorie pentru noi discuții constructive!

Evenimentul cu genericul „O cafea cu judecătorul” a fost organizat de Judecătoria Ungheni în parteneriat cu Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI și cu sprijinul Proiectului USAID Moldova „Instanțe Judecătorești Model”. Scopul acestuia este de a crea un forum de discuții neformale între societate și judecători pentru soluționarea problemelor din comunitate.    DETALII

 

#InstanteJudecatorestiModel

Consiliul Superior al Magistraturii

Ministerul Justiției al Republicii Moldova

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești

28 Decembrie 2021

Planuri și rapoarte

17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021
17 Martie 2021

O nouă întrunire cu tinerii din Ungheni

27 Septembrie 2022 | 25

#InstanțeJudecătoreștiModel #ADOLexXXI

La 17 septembrie 2022, tinerii din Ungheni au participat la un eveniment inedit pentru regiunea pe care o reprezintă.

Împreună cu reprezentanții Judecătoria Ungheni, tinerii au vizionat filmul ”The Judge”, un film care te face să-ți schimbi viziunea asupra profesiei de judecător.

La finalul vizionării filmului, au avut o discuție cu judecătorii pe marginea acestuia. Întrebarea de bază era ”Cum se descurcă judecătorii cu emoțiile personale examinând un caz de judecată?”. Corelația între lucru și sentimentele personale, le-au impresionat și le-au pus pe gînduri pe toți participanții. Astfel discuția cu judecătorii a fost una sinceră și constructivă.

Acest eveniment a fost realizat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI în cadrul Proiectului „Instanțe Judecătorești Model” cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională ( USAID Moldova).

 

Pagini