A A A

Vizita MINISTRULUI JUSTIȚIEI

24 Octombrie 2022 | 25

La data de 19.10.2022, Judecătoria Ungheni a fost vizitată de către domnul Sergiu Litvinenco, Ministrul Justiției,

Detalii privind vizita efectuată, opiniile și discuțiile cu angajații instituției:

,,Ședința de ieri a Guvernului, la Ungheni, a fost un bun prilej pentru a vizita Judecătoria sau așa-zisul Palat al Justiției.

Am rămas plăcut surprins de condițiile din instanța de judecată, care este un model pentru întreaga țară și care corespunde tuturor standardelor – săli amenajate și dotate cu tehnică necesară, cameră de audiere a minorilor, camere pentru avocați și procurori, dar și resurse informaționale utile justițiabililor. Așa trebuie să arate toate judecătoriile din țară, pentru că, nu doar judecătorii trebuie să aibă condiții bune de muncă, dar și justițiabilii trebuie să se simtă confortabil și în siguranță atunci când sunt în instanță.

De asemenea, am discutat cu judecătorii de la Ungheni și Nisporeni despre situația din justiție, despre reforma ei, despre integritate și profesionalism, care trebuie să stea la temelia actului de justiție.

Tot ieri, m-am întâlnit cu consilierii de probațiune din Ungheni, cu care am abordat problemele din sistemul de probațiune, dar și cum Ministerul Justiției poate interveni, la nivel legislativ, pentru a le soluționa. Am reiterat că probațiunea, ca alternativă la detenție, trebuie intens promovată, pentru că contribuie la reducerea recidivei, reintegrarea în societate a deținuților, angajarea acestora în câmpul muncii sau la îndeplinirea unor munci în folosul comunității de către persoanele aflate în conflict cu legea,,.

 

Pentru o informare constantă și  veridică urmăriți paginile  noastre oficiale de FACEBOOK  și INSTAGRAM      

Vă mulțumim că ne sunteți alături!   

#InstanteJudecatorestiModel

#Judecătoria_Ungheni

#instanțedejudecată_moldova

#Ungheni