A A A

Pentru o zi, elevii din Ungheni au încercat profesia de judecător

01 Martie 2022 | 56

 

Un grup de elevi din cadrul Liceului „Vasile Alecsandri” din mun. Ungheni au încercat profesia de judecător în cadrul unui eveniment, organizat luni, 28 februarie, în incinta Judecătoriei Ungheni. 

Tinerii au participat la un tur ghidat prin clădirea instanței, au vizitat toate secțiile deschise pentru vizitatori, au discutat cu un judecător al instanței, precum și au participat la o competiție cu întrebări din domeniul judiciar. Cei mai activi au primit și premii sub formă de rechizite școlare. La final, elevii au îmbrăcat robele de judecător și au pozat solemn în sala de ședințe.

„Le-am vorbit tinerilor despre importanța și provocările profesiei de judecător, le-am explicat în ce constă activitatea instanței de judecată, care este parcursul unui dosar și ce pași trebuie să întreprindă persoana care se adresează după un serviciu, precum și care sunt regulile de conduită în judecătorie”, a menționat judecătorul Dumitru Racoviță. 

Elevii au mai fost interesați de etapele unui proces de judecată, cine participă la acest proces și care este rolul fiecărui participant. 

Acest eveniment a fost realizat de Judecătoria Ungheni în colaborare cu Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI cu sprijinul USAID  Moldova și are scopul de a crește educația juridică a populației.  

Judecătoria Ungheni 

USAIDMoldova 

#InstanteJudecatorestiModel

#InstanteJudecatorestiModel

#Judecătoria_Ungheni

#instanțedejudecată_moldova

Pentru o informare constantă și  veridică urmăriți paginile  noastre oficiale de FACEBOOK  și INSTAGRAM      

Vă mulțumim că ne sunteți alături!