A A A

O NOUĂ COLABORARE ÎNTRE JUDECĂTORIA UNGHENI ȘI MASS-MEDIA

04 Noiembrie 2022 | 52

Judecătoria Ungheni, în persoana judecătorului Dumitru Racoviță, a ținut o instruire pentru media locală despre comportamentul jurnaliștilor în instanțele de judecată. Instruirea a fost organizată de Asociația Presei Independente la 2 noiembrie curent.

 

La acest eveniment s-a atras atenția că ambele instituții lucrează în folosul persoanei, dintre care, instanțele de judecată sunt o sursă de informații, iar mass-media are menirea de a transmite aceste informații în mod profesionist către populație. Ajutorul reciproc ale acestor două instituții vor spori încrederea persoanelor în actul de înfăptuire a justiției, dar și în activitatea jurnalistică.

„Atât judecătorii (angajații instanței), pe de o parte, cât și jurnaliștii, de cealaltă parte, trebuie să-și consolideze încrederea unul față de altul, pornind de la prezumția bunei-credințe. Jurnaliștii trebuie să creadă că judecătorii își îndeplinesc în mod cinstit munca, iar judecătorii trebuie să perceapă că jurnaliștii nu caută doar informații de senzație și că sunt orientați doar de a arăta ce este rău în sistemul judecătoresc”, a spus Dumitru Racoviță.

Judecătoria Ungheni speră la continuarea și consolidarea unei cooperări fructuoase dintre instanță și mass-media.

Pentru o informare constantă și  veridică urmăriți paginile  noastre oficiale de FACEBOOK  și INSTAGRAM      

Vă mulțumim că ne sunteți alături!   

#InstanteJudecatorestiModel

#Judecătoria_Ungheni

#instanțedejudecată_moldova

#Ungheni