A A A

Magistrații de la Judecătoria Ungheni au dat verdictul în cazul omorului din 08 august 2023 din localitatea Rădenii Vechi, raionul Ungheni.

07 Noiembrie 2023 | 35

Judecătoria Ungheni a examinat cazul de săvârșire a faptei de omor a unei femei din localitatea Rădenii Vechi, raionul Ungheni, prin aplicarea a 50 lovituri cu cuțitul în diferite regiuni ale corpului incompatibile cu viața, urmare cărora a survenit decesul victimei.
Astfel, în urma examinării cauzei, s-a constatat că, prin acțiunile sale intenționate, inculpatul de 29 ani, aflându-se la domiciliul victimei, a comis infracţiunile prevăzute de art. 145 alin. (2) lit. e), j) din Codul penal catalogat ca omorul intenționat, după indicii, omorul unei persoane, săvârșit cu profitarea de starea de neputință cunoscută și evidentă a victimei, cu deosebită cruzime și 201/1 alin. (1) lit. a), b) din Codul penal - violența în familie, după indicii, acțiunea intenționată comisă de un membru al familiei în privința altui membru al familiei, manifestată prin acțiuni violente, soldată cu vătămare ușoară a sănătății și intimidare în scop de impunere a voinței și a controlului personal asupra victimei.
În ședința de judecată inculpatul a declarat că recunoaște vina, susține cele declarate la faza de urmărire penală, însă refuză să depună declarații.
Pentru fapta comisă, inculpatul a fost condamnat la detenție pe viață, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.
Sentința pronunțată nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

#Judecătoria_Ungheni
#Ungheni