A A A

LECȚII DESCHISE CU ELEVII LICEELOR ”MIRCEA ELIADE”, ”BORIS CAZACU” ȘI ”PROMETEU” DIN RAIONUL NISPORENI

25 Aprilie 2018 | 2

  Astăzi, 25 aprilie 2018, elevii liceelor ”Mircea Eliade”, ”Boris Cazacu” din or. Nisporeniși Liceul ”Prometeu” din comuna Grozești au avut parte de câte o lecție deschisă, alături de judecătorii Judecătoriei Ungheni și membri aiConsiliului Superior al Magistraturii.

     Scopul întrevederii magistraților alăturide elevii liceelor a fost de a atrage noi comunități și de a dezvolta parteneriatele cu implicarea autorităților în rezolvarea deficientelor generate de optimizarea Judecătoriei Ungheni.

     În cadrul lecției deschise elevii au avut parte de activități educaționale pentru următoarea generație, de înțelegere a mecanismelor justiției. Au avut loc dezbateri pe subiectul ”Zero toleranță” pentru corupție și cunoașterea implicării europene în modernizarea țării. Și nu în ultimul rând, aceștia au discutat despre aspectele cotidiene, care pot avea reflectare penală.

     De asemenea, de menționat este faptul că, judecătorii împreună cu elevii au înmânat broșuri de informare pentru toți cetățenii în centrul orașului Nisporeni, iar tinerii au organizat flash-moburi în în centrul orașului Nisporeni, pentru a atrage atenția publicului, în legatură cu eforturile care se fac pentru o justiție mai bună.

     La eveniment au participat judecătorii Judecătoriei Ungheni, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, elevii și profesorii liceelor ”Mircea Eliade”, ”Boris Cazacu” din or. Nisporeniși Liceul ”Prometeu” din comuna Grozești, precum și reprezentanți ai Proiectului european ”Sporirea Eficienței, Responsabilității și Transparenței Instanțelor Judecătorești în Moldova” ATRECO.

     Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Campaniei de informare publică Ungheni – Nisporeni, cu scopul informării cetățenilor cu privire la stadiul implementării reformei în sistemul judecătoresc – beneficii, impedimente, perspective și a fost organizat de către Judecătoria Ungheni, în frunte cu președintele Vasile Șchiopu și echipa de comunicatori a instanței în cooperare cu liceele ”Mircea Eliade”, ”Boris Cazacu” din or. Nisporeniși Liceul ”Prometeu” din comuna Grozești, cu suportul Proiectului european ”Sporirea Eficienței, Responsabilității și Transparenței Instanțelor Judecătorești în Moldova” ATRECO.

     Amintim că, Judecătoria Ungheni este prima instanță optimizată în conformitate cu Legea nr. 76 din 21.04.2016, prin care judecătoriile Ungheni și Nisporeni au fost contopite.