A A A

Judecătoria Ungheni a devenit mai prietenoasă și confortabilă pentru vizitatori

03 Mai 2022 | 72

     Justițiabilii, precum și alți vizitatori ai Judecătoriei Ungheni, au fost plăcut surprinși de noua organizare a spațiului public în instanță. Acum vizitatorii dispun de o zonă de recepție cu informații utile pentru justițiabili, iar cei care au nevoie să lucreze la calculator sau așteaptă începerea ședinței de judecată se pot relaxa pe canapele confortabile și au la dispoziție puncte de încărcare a dispozitivelor electronice. În spațiile de așteptare au fost instalate și mese cu jocuri pentru copii, pentru ca experiența acestora în instanță să fie cât mai puțin stresantă. Toate aceste noi facilități au fost posibile datorită sprijinului USAID Moldova prin intermediul Proiectului „Instanțe Judecătorești Model”.

Maria Arabadji, avocat din Ungheni, consideră că „noul mobilier conferă o atmosferă mult mai caldă instanței și creează o stare de bine, de comoditate”.

     De aceeași părere este și un alt avocat din Ungheni, Andrian Fetcu, potrivit căruia „mobilierul nou se încadrează foarte bine în designul instanței”.

     Psihologul Violeta Procopciuc susține că spațiul special amenajat pentru cei mici este „o soluție foarte bună și oportună pentru copiii care vizitează instanța, deseori, nu în cele mai fericite circumstanțe”.

„Micul colțișor de joacă este unul binevenit, jucăriile fiind pentru diverse vârste, colorate, de dezvoltare intelectuală. În timpul petrecut alături de copii în acest loc de recreere, am observat că ei devin mai deschiși pentru comunicare și socializare”, a spus specialista.

     Datorită acestor noi facilități, Judecătoria Ungheni a devenit mai prietenoasă publicului și se apropie de statutul de judecătorie model la capitolul infrastructură.

     Amintim că, în 2021, Judecătoria Ungheni și-a propus să devină o instanță model, fapt pentru care realizează o serie de schimbări la nivel de organizare a muncii, de comunicare cu publicul, precum și transformări de infrastructură pentru a răspunde nevoilor tuturor justițiabililor, inclusiv ale copiilor și persoanelor cu dizabilități. 

Judecătoria Ungheni 

USAIDMoldova 

#InstanteJudecatorestiModel

#InstanteJudecatorestiModel

#Judecătoria_Ungheni

#instanțedejudecată_moldova

Pentru o informare constantă și  veridică urmăriți paginile  noastre oficiale de FACEBOOK  și INSTAGRAM      

Vă mulțumim că ne sunteți alături!