A A A

Judecătoria Ungheni a analizat posibilitatea extinderii utilizării videoconferinței la cea de-a doua întrunire a Consiliului Consultativ

29 Noiembrie 2021 | 120

 

    Consiliul Consultativ al Judecătoriei Ungheni a analizat joi, 25 noiembrie, perspectivele extinderii utilizării videoconferinței pentru examinarea mai multor tipuri de cauze și etape procesuale, în cadrul celei de-a doua ședințe de consultare a comunității locale.

    În urma dezbaterilor pe marginea subiectului abordat, a fost analizată posibilitatea extinderii utilizării videoconferinței în cadrul ședințelor de judecată pentru examinarea cauzelor de contencios administrativ inițiate de Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, a cauzelor de insolvabilitate, a cauzelor de aplicare a măsurilor de protecție în dosarele de violență în familie și a cauzelor de examinare a demersurilor Birourilor de Probațiune. Totodată, este luată în considerare și pilotarea audierii experților/specialiștilor prin intermediul teleconferinței.

     La fel, în cadrul ședinței, s-a discutat despre necesitatea revizuirii cadrului normativ în vederea extinderii utilizării videoconferinței pentru examinarea mai multor tipuri de cauze și etape procesuale. Urmează a fi elaborat un proiect de act normativ pentru aceasta.

     Amintim că Judecătoria Ungheni a creat în această toamnă un Consiliu Consultativ pentru a face schimb de idei și a identifica soluții în parteneriat cu grupurile profesionale și comunitățile din circumscripția deservită de instanță, în scopul îmbunătățirii serviciilor prestate cetățenilor. Consiliul Consultativ este o premieră absolută pentru sistemul judecătoresc din Republica Moldova și face parte din Planul de Dezvoltare al Judecătoriei Ungheni, care este implementat cu sprijinul Proiectului USAID „Instanțe Judecătorești Model”.