A A A

A fost pronunțată sentința în cazul femeii din Nisporeni, învinuită de omorârea copilului ei minor

28 Noiembrie 2022 | 49

 

Judecătoria Ungheni a examinat cazul omorului copilului de 7 ani, care avut loc în septembrie 2022, într-o localitate din raionul Nisporeni.

Inculpata – mama copilului, a fost recunoscută vinovată pentru săvârșirea omorului intenționat, conform articolului 145 din Codul Penal, însă, luând în considerare starea de iresponsabilitate în timpul săvârșirii faptei imputate constatată prin raport de expertiză judiciară, instanța a liberat-o de pedeapsa penală și a aplicat în privința acesteia măsuri de constrângere cu caracter medical, sub formă de internare într-o instituție psihiatrică cu supraveghere obișnuită.

În acest sens, este necesar de a menționa că, potrivit art. 499 alin. (1) din Codul de procedură penală, dacă consideră dovedit faptul că persoana în cauză a săvârşit o faptă prejudiciabilă, prevăzută de legea penală, în stare de iresponsabilitate (...), care o face să nu-şi dea seama de acţiunile sale sau să nu le poată dirija, instanţa de judecată adoptă, conform art. 23 din Codul penal, (...) o sentinţă de liberare de pedeapsă şi de aplicare faţă de ea a unor măsuri de constrângere cu caracter medical.