A A A

Elevii din Ungheni vor să devină judecători

20 Aprilie 2022 | 59

Un grup de elevi din cadrul Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Ungheni au făcut cunoștință cu profesia de judecător în cadrul unui eveniment, organizat la 14 și 19 aprilie, în incinta Judecătoriei Ungheni.

 

Tinerii au participat la un tur ghidat prin clădirea instanței, au fost informați despre structura organizatorică a unei judecătorii, au vizitat sălile de ședințe și au discutat cu un judecător al instanței.

 

Vizitatorilor li s-a vorbit despre importanța și provocările profesiei de judecător, etapele care urmează a fi parcurse pentru a fi numit în această funcție, le-a fost explicat în ce constă activitatea instanței de judecată, care este parcursul unui dosar, precum și care sunt regulile de conduită în judecătorie.

 

Elevii au mai fost interesați de etapele unui proces de judecată, cine participă la acest proces și care este rolul fiecărui participant.

 

Acest eveniment a fost realizat de Judecătoria Ungheni și are scopul de a crește educația juridică a populației și, în special, a tinerei generații. 

DETALII pot fi accesate și pe pagina oficială de FACEBOOK al instanței.

 

Judecătoria Ungheni 

USAIDMoldova 

#InstanteJudecatorestiModel

#InstanteJudecatorestiModel

#Judecătoria_Ungheni

#instanțedejudecată_moldova

Pentru o informare constantă și  veridică urmăriți paginile  noastre oficiale de FACEBOOK  și INSTAGRAM      

Vă mulțumim că ne sunteți alături!