A A A

Despre Drepturile Persoanelor cu Dezabilități în procesul penal

08 Februarie 2023 | 34

Despre Drepturile Persoanelor cu Dezabilități în procesul penal!

Cum își apără drepturile persoanele cu dizabilități într-un proces penal? În primul rând, prin cunoașterea drepturilor și obligațiilor care le au, fie că sunt victime sau bănuiți. În al doilea rând, prin solicitarea ca drepturile lor să fie respectate în orice împrejurare, la fel ca pentru ceilalți participanți la proces. Aceasta este tematica ultimului infografic, al șaselea la număr, despre drepturile persoanelor cu dizabilități.

La fel ca și materialele precedente, autorul, Gheorghe Bosii, prezintă informația într-un format concis și într-un limbaj ușor de înțeles pentru toți. Cititorii sunt informați despre procedurile care trebuie să le respecte într-un proces penal, fie că sunt victime sau bănuiți. De asemenea, persoanele cu dizabilități pot să afle informații despre instituțiile la care pot apela pentru asistență juridică gratuită.

Infograficul este elaborat și diseminat în contextul campaniei de comunicare despre accesul la justiție a persoanelor cu dizabilități și are drept scop de ai informa pe toți cei interesați, într-un limbaj ușor de înțeles, despre drepturile lor. Campania se desfășoară în cadrul proiectului ”Suport în dezvoltarea și implementarea politicilor privind accesul la justiție pentru persoanele cu dizabilități”, implementat de Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, cu suportul USAID Moldova.

#InstanteJudecatorestiModel

CDPD Moldova

USAID Moldova

Ministerul Justiției al Republicii Moldova

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești

Procuratura Generală a Republicii Moldova

Oficiul Avocatului Poporului Moldova

#InstanteJudecatorestiModel

#InstanteJudecatorestiModel

#Judecătoria_Ungheni

#instanțedejudecată_moldova

Pentru o informare constantă și  veridică urmăriți paginile  noastre oficiale de FACEBOOK  și INSTAGRAM      

Vă mulțumim că ne sunteți alături!