A A A

Date statistice din Raportul de satisfacție a justițiabililor realizat în anul 2022

31 Martie 2023 | 42

Câteva date statistice din Raportul de satisfacție a justițiabililor realizat în anul 2022 sunt expuse aicimail, material informativ realizat și publicat de către echipele TV NORD și Expresul!

Scopul sondajului a fost de a evalua gradul de satisfacție a justițiabililor privind activitatea instanțelor de judecată care sunt parte a Proiectului USAID Moldova „Instanțe Judecătorești Model”. Datele au fost colectate în perioada 6 octombrie – 29 noiembrie 2022, în rândul a peste 700 de justițiabili care au interacționat cu aceste instanțe. Iar cei peste 100 de justițiabili care au participat la sondajul desfășurat în cadrul Judecătoriei Ungheni au răspuns la 35 de întrebări. La capitolul încredere în sistemul judecătoresc și actul de justiție afirmativ au răspuns 61 la sută. 68% dintre oamenii intervievați au declarat că judecătorii sunt imparțiali, iar 97 la sută au afirmat că sunt satisfăcuți de condițiile din instanță.

Pentru a-și îmbunătăți rezultatele angajații Judecătoriei Ungheni vor lucra mai mult la capitolul transparența actului de justiție și comunicarea cu publicul.

„61% susțin că au multă încredere în sistemul judecătoresc. Pentru noi este o cifră bună. Vom lucra mai mult pentru transparență. De fapt, problema nu este în faptul că nu este încredere în sistemul judecătoresc, dar așa se percepe. Trebuie să fim mai transparenți, să fim comunicabili cu justițiabilii și cred că această încredere o să sporească.”, a menționat Dumitru Racoviță, judecător la Judecătoria Ungheni.


Pentru o informare constantă și  veridică urmăriți paginile  noastre oficiale de FACEBOOK  și INSTAGRAM                Vă mulțumim că ne sunteți alături!   Mulțumim cetățenilor pentru încredereheart!

USAID Moldova

Ministerul Justiției al Republicii Moldova

Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești

Judecătoria Ungheni

Judecătoria Bălți

Judecătoria Edineț

Unghiul

Albasat

News.Ungheni.org

Ziarul de Gardă

CDPD Moldova

Clinica Juridica

Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI

Uniunea Avocatilor din Republica Moldova

#InstanteJudecatorestiModel

#JudecătoriaUngheni

#instanțedejudecatămoldova