A A A

Ce servicii judiciare pune Judecătoria Ungheni la dispoziția victimelor violenței în familie?

28 Noiembrie 2022 | 141

 

Judecătoria Ungheni oferă suport victimelor violenței în familie prin informarea despre serviciile judiciare de care pot beneficia, precum și prin punerea la dispoziție a unui model simplificat de cerere de aplicare a măsurilor de protecție (ordonanță de protecție) care economisește timpul solicitanților.

Informația în acest sens poate fi accesată aici , iar modelul de cerere poate fi accesat aici sau a se  solicita de la Secția Evidență și Documentare Procesuală a instanței.

„Sperăm ca acest suport informațional va fi util pentru victimele violenței în familie, iar cererea-va fi disponibilă pentru oricine consideră necesar să se adreseze in instanță de judecată. Violența în familie este o sferă a vieții private care nu poate fi monitorizată decât prin efortul victimelor înseși și doar atunci când acestea își cunosc propriile drepturi și libertăți, sunt informate privitor la instituțiile de le pot solicita ajutor; sunt sigure că ajutorul va fi oportun și eficient. De aceea este necesar ca victimele violenței în familie să nu tacă, dar sa denunțe orice act de violență”, a spus judecătoarea Valentina Stratulat, doctor în drept, specialitatea drept procesual civil în domeniul aplicării măsurilor civile de protecție în cazurile de violență în familie.

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie curent, Judecătoria Ungheni a examinat 78 de cereri privind aplicarea măsurilor de protecție în cazurile de violență în familie. Majoritatea victimelor sunt femei din mediul rural. Cele mai răspândite măsuri aplicate agresorilor de către judecătorie au fost:

  • ---obligarea de a părăsi temporar locuința comună sau de a sta departe de locuința victimei;
  • ---obligarea de a sta departe de locul aflării victimei, la o distanță ce ar asigura securitatea acesteia, excluzând orice contact vizual cu ea și copiii acesteia;
  • ---interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu victima, copiii acesteia, cu alte persoane dependente de ea;
  • ---interzicerea să se apropie de anumite locuri: locul de muncă al victimei, locul de studii al copiilor, alte locuri determinate pe care persoana protejată le frecventează.

Judecătoria Ungheni are toleranță zero față de fenomenul violenței în familie!

Pentru o informare constantă și  veridică urmăriți paginile  noastre oficiale de FACEBOOK  și INSTAGRAM      

Vă mulțumim că ne sunteți alături!   

#InstanteJudecatorestiModel

#Judecătoria_Ungheni

#instanțedejudecată_moldova

#Ungheni