A A A

Întâlnirile cu elevii din Ungheni continuă

10 Mai 2022 | 40

     Un grup de elevi din cadrul Liceului teoretic „Gheorghe Asachi” din mun. Ungheni au făcut cunoștință cu profesia de judecător în cadrul unui eveniment, organizat la 5 mai, în incinta Judecătoriei Ungheni.

Tinerii au participat la un tur ghidat prin clădirea instanței, au fost informați despre structura organizatorică a unei judecătorii, au vizitat sălile de ședințe și au discutat cu un judecător al instanței.

Vizitatorilor li s-a vorbit despre importanța și provocările profesiei de judecător, etapele care urmează a fi parcurse pentru a fi numit în această funcție, le-a fost explicat în ce constă activitatea instanței de judecată, precum și care sunt regulile de conduită în judecătorie.

Elevii au manifestat un interes sporit la această întrunire și au dat o multitudine de întrebări pentru a afla mai multe despre activitatea zilnică a unui judecător și a Judecătoriei Ungheni în general.

Acest eveniment a fost realizat de Judecătoria Ungheni și are scopul de a crește educația juridică a populației și, în special, a tinerei generații -  DETALII.